Over Joris Geens


CV
Download hier

Jeugd
Op 3 mei 1985 begon het allemaal voor Joris. Die dag werd hij geboren in Herentals.

Voor zijn ouders, Karin Soetemans en Herman Geens, was het plots gedaan met de rust, zeker toen 3 jaar later ook zijn zus Jolien het levenslicht zag.

Hoewel hij in Pulle woonde in de Koolmeeslaan 12, ging hij naar de kleuterschool en lagere school in de Vrije Basisschool K.L.A.P.ROOS van Pulderbos. Het middelbaar onderwijs doorliep hij in het Kardinaal Van Roey-instituut van Vorselaar.

Aansluitend is Joris rechten gaan studeren aan de Katholieke Universiteit van Leuven, hoewel hij lang twijfelde over deze richting die in balans lag met geschiedenis. In 2008 behaalt hij met onderscheiding zijn licentiaatsdiploma in de rechtsgeleerdheid. Tevens behaalt hij het getuigschrift "Procederen voor de Raad van State". Privé is hij reeds verschillende jaren samen en sinds juli 2015 gelukkig getrouwd met Eva Verlinden. Ze wonen samen in de Maalderstraat 18 te Pulle en zijn ondertussen de trotse ouders van een flinke dochter Marilou.
Hobby
Tijdens zijn lagere school heeft Joris ook muziekschool gevolgd, waar hij trompet en bugel leerde spelen. Hij was jaren verbonden aan de fanfare de Kempenzonen uit Pulderbos. De kans om ook in Leuven muzikaal actief te blijven liet hij niet onbenut en na 2 jaar in het Leuvense is hij er lid geworden van de Leuvense studentenfanfare. Op sportief vlak is voetbal zijn grote passie, hij speelde reeds vanaf zijn vier jaar. Zijn eerste club was P(etrus) en P(aulus) Pulle. Later fusioneerde deze ploeg met een andere ploeg uit Pulle zodat hij aan zijn tweede club toe was, nl. F.C.P.P. Pulle. Zoals U al kon lezen zat hij op school in Pulderbos en na de schooluren verbleef hij bij zijn grootouders in Pulderbos (in de Kleinheide). Daardoor is hij uiteindelijk van voetbalploeg veranderd en vanaf de miniemen speelde hij bij KFC De Heidebloem Pulderbos. Vanaf het seizoen 2007-2008 speelde hij terug in Pulle waar hij zijn "kunsten" op zondagvoormiddag in de ploeg van de KWB probeerde te tonen. Met deze ploeg werd hij met enige trots kampioen in het seizoen 2008-2009. Nadien volgde ook nog een passage bij de zaalvoetbalclub ZVC "All Stars" uit Pulderbos. Door blessures diende hij echter met voetbal te stoppen en hij probeert nog af en toe te lopen en te fietsen. Daarnaast is Joris ook lid van de KWB van Pulle, van de Landelijke Gilde van Pulderbos en van de Molenkring van Pulderbos (vanuit zijn interesse in erfgoed) waar hij geniet van het gezelschap, interessante ontmoetingen en leuke activiteiten. Op die manier kan hij immers extra genieten van zijn sociaal engagement. Om Pulle wat extra kleur te geven is hij lid van de vereniging Dorp vol Plezier. In de vrije tijd die hem nog rest kan hij genieten van een avondje tv, een goed boek, lekker eten, Nieuwpoort en bijpraten met vrienden en vriendinnen.
KU Leuven en wetenschappelijke carrière
Meteen na zijn studententijd werd Joris gevraagd door professor Marc Boes om het Instituut voor Administratief Recht van de KU Leuven te versterken. Vanaf 2009 verzorgde hij als assistent/wetenschappelijk medewerker verschillende onderwijstaken aan de KU Leuven (werkcolleges, seminaries, gastcolleges ...) en dit specifiek voor het vak administratief recht. Eerst onder de vleugels van professor Boes, nadien onder de vleugels van professor De Ketelaere, D’hooghe en Lierman. Vanaf 2010 tot 2015 was hij eveneens deeltijds verbonden aan het Instituut voor Gerechtelijk Recht en dit onder leiding van professor Van Orshoven en professor Allemeersch. Ook hier verzorgde hij onderwijsassistentie (seminaries) en bovenal trad hij op als tutor aan de UHasselt en dit voor het vak gerechtelijk recht. Na het academiejaar 2015-2016 is Joris gestopt met zijn academische activiteiten en dit om tijd te kunnen maken voor zijn schepenmandaat dat hij iets nadien zou opnemen. Door zijn wetenschappelijk parcours heeft Joris vele publicaties op zijn naam staan en is hij thans nog gastspreker op verschillende studiedagen (voor een volledig overzicht: zie CV).
Advocaat
Naast zijn academische ervaring heeft Joris ook geopteerd voor een carrière aan de balie. Hij heeft op 1 oktober 2008 de eed afgelegd om toe te treden tot de advocatuur. Het beroep van advocaat leert hem om op te komen voor de belangen van cliënten en om zijn visie te funderen wat goed van pas komt in de gemeentepolitiek waar hij opkomt voor de gemeente en zijn inwoners en waar hij ook een standvastig beleid wil voeren. Eerst was hij verbonden aan het advocatenkantoor Elegis. Sinds 1 september 2009 is hij als advocaat verbonden aan het kantoor GSJ advocaten, gelegen aan de Mechelsesteenweg 27 te Antwerpen. Inmiddels heeft hij een bijzondere specialisatie opgebouwd in het algemeen administratief recht, milieurecht, overheidscont(r)acten, domein goederenrecht, ruimtelijke ordening, wegenrecht, onteigeningen, recht van voorkoop, natuurbehoudsrecht, agrarisch recht, overheidsaansprakelijkheid en vastgoed.
Zandhoven
Reeds van in de middelbare school heeft Joris een sterke interesse in de politiek. Hij was enkele jaren voorzitter van de Jong-CD&V in Zandhoven en op 8 oktober 2006 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid in onze gemeente Zandhoven. In 2012 werd hij herverkozen, waarvoor oprechte dank. Vanaf januari 2007 nam hij dit mandaat op en per 1 januari 2017 werd Joris schepen bevoegd voor lokale economie & werkgelegenheid, markten & kermissen, mobiliteit, preventieve gezondheidszorg, sport & vrije tijd. Vanuit zijn positie verdedigt hij uw belangen en die van uw straat of vereniging en wil hij verder bouwen aan onze mooie gemeente. Uiteraard wil hij zijn engagement verder zetten vanop de 3de plaats op de CD&V lijst bij de verkiezingen van 14 oktober 2018.

Contact